Van eerste prototype tot eerste batch, CAMlab helpt je erbij.

Prototype laten frezen

Laat je prototype CNC frezen door CAMlab

CAMlab is een CNC freesfabriek in Rotterdam. We ontwerpen en frezen met onze machines een grote verscheidenheid aan materialen, zoals hout, kunststof, aluminium en schuim. We doen dit op één van onze 3 assige freesmachines op onze werkplaats. Door onze ervaring in het CNC frezen kunnen wij efficiënt en snel modellen fabriceren. Hierdoor blijft de kostprijs laag en wordt het mogelijk om ook voordelig kleine series te produceren.


We maken regelmatig prototypes voor verschillende doeleinden en toepassingen. We kunnen met onze freesmachines zeer nauwkeurig elk denkbare 3D vorm produceren, tot in de kleinste details. We garanderen een maximale tolerantie van 0,2mm. 

Er is een onderscheid te maken in technische prototypes , functionele prototypes en estetische prototypes, ook wel zichtmodellen genoemd. Wij kunnen je bij elke variant of een combinatie hiervan helpen. 

Prototype en kleine series

CAMlab beschikt over moderne CNC apparatuur. De huidige machines maken het mogelijk om zeer snel te kunnen produceren. het is dus niet nodig om meteen een grote batch van een bepaald ontwerp af te nemen. Binnen een week kunnen we de stap van eerste ontwerp tot eerste fysieke product al gerealiseerd hebben. Heb je ook hulp nodig bij het ontwerpen van je product? Bekijk dan de mogelijkheden die wij bieden: Ontwerp in 2D en 3D

Bij het CNC frezen van prototypes is budget vaak een belangrijke afweging. Dit weten wij bij CAMlab ook. Wij willen frezen toegankelijk maken. Dit doen we mede door te letten op materiaalkeuze. Door bijvoorbeeld MDF of EPS te kiezen als materiaal, kan de freesmachine zeer hard lopen. Dit bevordert de freestijd aanzienlijk, en zal dus uiteindelijk in de kosten schelen. We bespreken de mogelijkheden graag met je. 

Voorbeelden van prototypes en kleine series

Waarom kiezen voor CAMlab?

Het laten frezen van je prototype of kleine serie bij CAMlab brengt een aantal voordelen met zich mee;

  • Voordelige tarieven.

  • Wij zijn productontwerpers, geen knoppendrukkers

  • Snelle levering

  • Creatief denken zorgt voor eindeloze mogelijkheden

  • Jarenlange ervaring

  • Levering door heel Nederland

Benieuwd naar de mogelijkheden?