top of page

CAMlab biedt workshops aan waar jij als ondernemer concreet verder mee kunt. Vakkundig en praktijkgericht. Niet lullen maar poetsen!

Workshop carvey CNC

Workshop Fusion 360 CAM

CAMlab biedt Fusion 360 CAM workshops aan waar jij als ondernemer concreet verder mee kunt. Vakkundig en praktijkgericht. Niet lullen maar poetsen!

FUSION 360 CAM WORKSHOP ROTTERDAM

Er kan momenteel niets worden gereserveerd

Wat?

In 2 avonden leer je de werking van Fusion 360 CAM. Dit doen we praktijkgericht, op het machinepark van CAMlab in Rotterdam.

 

Opzet
Tijdens de eerste avond leer je de basis van Fusion 360 CAM. We geven een hands-on demonstratie van het programma, en leggen de functionaliteiten stap voor stap uit. Je krijgt een kleine ontwerp opdracht mee ter voorbereiding op de tweede cursusavond.

Tijdens de tweede avond werk je je ontwerp uit tot een freesbaar bestand. Dit is een praktijkgerichte les, waar je zelf aan de slag gaat. Uiteindelijk frees je een zelf ontworpen product uit volgens je eigen geschreven Gcode op één van de machines op CAMlab.

 

Voor wie?

De workshop Fusion 360 CAM is bedoeld voor iedereen die weet wat CNC frezen is, maar de volgende stap in CAM wilt maken. Het schrijven van Gcodes voor CNC freesmachines is fundamenteel voor een soepel proces, en in deze tweedaagse cursus leg je een uitstekende basis waar je zelf op door kunt bouwen. Met Fusion 360 kun je écht alles maken!


Benodigde voorkennis cursisten

Het is een vereiste om kennis te hebben van CAD programma’s en/of vectorprogramma’s. Denk aan Solidworks, Autocad, Sketchup, Illustrator etc. Fusion 360 wordt gebruikt als CAM software, hiervoor is het niet noodzakelijk om voorkennis van te hebben, maar wel erg handig.

 

Resultaat

Iedere deelnemer kan aan het eind van de workshop zelfstandig een eigen ontworpen product omzetten in een Gcode, en deze kan uitfrezen op een CNC freesmachine.

Tijdstip

De workshops worden gegeven op 2 avonden, van 18:30 tot 21:30.

bottom of page