top of page
RDM Rotterdam

OVER ONS

Ons Verhaal

Het CAMlab is hét innovatielab op het gebied van digitale maaktechnieken gelegen in Rotterdam zuid.  We zijn heer en meester in het omzetten van ontwerpideeën naar tastbare objecten. Dit doen we met digitale maaktechnieken en cutting edge softwarepaketten. We lopen voor op de rest van de markt als het om digitale productie gaat. 

Het CAMlab vloeit voort uit het collectief  RDM Makerspace. 5 jaar lang hebben we als ondernemers en innovators elkaar kunnen inspireren en helpen met het realiseren van onze dromen. De overdracht van kennis binnen een creatief broeinest is enorm. Het is nu tijd om deze kennis door te geven. We willen digital manufacturing toegankelijk maken voor iedereen. 

Niet alleen zijn we gedreven makers, we zijn ook sterk in productontwerp. We geloven dat een goed product integraal moet worden ontworpen. Tijdens het productontwerpproces wordt aan alles gedacht. Van esthetiek tot ergonomie, van kosten tot materiaalkeuze. Vaak wordt productietechnisch uit ontwikkelen van het ontwerp tot het laatst bewaard. Dit leidt tot problemen wanneer de eerste batch gedraaid moet worden, of wanneer het ontwerp achteraf nog moet worden aangepast.  Door onze ervaring en kennis kunnen wij deze problemen voor zijn, door mee te denken en te produceren tijdens prototyping. We zien belemmeringen en kansen in het ontwerp, waardoor we snel iteraties kunnen produceren, zelfs al in de ideefase.

Visie

Wij maken digital manufacturing toegankelijk.

Missie

Wij ontwerpen en maken alles mogelijk met de kracht van digital manufacturing.
bottom of page