top of page
IMG_7574.jpg

Van een idee naar een tastbaar product? Wij helpen je bij het concreet maken van jouw ontwerp en vertalen dit in een tastbaar prototype!

PROTOTYPING

Van idee naar prototype

Wij zijn geen knoppendrukkers, maar vakbekwame product ontwerpers. Als geen ander weten wij dat een goed ontwerp valt of staat met prototyping. Het is een van de fundamenten van het productontwikkelingsproces. Je kunt iets zo mooi op papier hebben staan; Als het vervolgens niets werkt, heb je er niets aan. iteratief ontwerpen is waar het om draait, en dit begint al in de ideefase van een ontwerptraject. Wij bij CAMlab kunnen je daar bij helpen, of het nou om ideation, concepting of realisatie van het productiemodel gaat.

 

Enkele redenen waarom prototyping zo belangrijk is;

  • Het verifiëren van de vooraf gestelde eisen aan het ontwerp

  • Het testen van een prototype onder verschillende omstandigheden

  • De verhoudingen van het model beoordelen; Esthetisch, ergonomisch en functioneel

  • Gebruiken voor presentatie doeleinden


We zijn bij CAMlab gespecialiseerd in hands-on prototyping. We hebben alle digitale maaktechnieken binnen handbereik en gebruiken deze dagelijks. We zijn praktisch ingesteld en kunnen snel schakelen;  Het tastbaar maken van jouw idee is waar onze kracht ligt!

Rapid Prototyping

3D Printen

Lasersnijden

CNC Frezen

CAMlab beschikt over moderne CNC apparatuur. We zijn gespecialiseerd in rapid prototyping technieken zoals lasersnijden, CNC frezen en 3D printen. We beschikken over een uitgebreid machinepark, en kunnen veelal productie in eigen huis realiseren.

Door onze ervaring in rapid prototyping technieken kunnen wij efficiënt en snel modellen fabriceren. Hierdoor blijft de kostprijs laag en wordt het mogelijk om ook voordelig kleine series te produceren en is assemblage ook mogelijk.


We maken regelmatig prototypes voor verschillende doeleinden en toepassingen. Ons grote probleemoplossend vermogen in combinatie met een geavanceerd machinepark zorgt voor oneindig veel creatieve mogelijkheden en oplossingen die jouw idee tastbaar maken!

Voorbeelden van prototypes en kleine series

Waarom kiezen voor CAMlab?

Het laten ontwikkelen en produceren van je prototypes bij CAMlab brengt de volgende voordelen met zich mee;​

  • Wij zijn productontwerpers, geen knoppendrukkers

  • In elk stadium van het ontwerpproces een prototype

  • Korte doorlooptijden zodat jij verder kunt met ontwerpen

  • We denken creatief met je mee

  • Jarenlange ervaring in rapid prototyping

Benieuwd naar de mogelijkheden?

bottom of page