top of page
Quotation. business document and pen on

Het CAMlab maakt CNC frezen toegankelijk. Ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte.

De kosten van CNC frezen 

Kosten van CNC Frezen bij CAMlab

We hebben bij CAMlab de ambitie om CNC frezen toegankelijk te maken voor particulieren en bedrijven. We willen CNC frezen toegankelijk maken, of het nou om productie van enkelstuks gaat of om seriewerk. Dit doen we door duidelijk en transparant te zijn in onze kosten, en waar deze vandaan komen. We gebruiken geavanceerde CAM software waarmee we de freestijd tot het uiterste kunnen optimaliseren om zo tot een kortere freestijd te komen dan onze concurrent, maar minimaal hetzelfde resultaat kunnen bewerkstelligen.

CNC frezen uurtarief

Hoe lang wij nodig hebben om je ontwerp te realiseren, hangt af van een aantal zaken;

  • Complexiteit: De complexiteit van je product

  • Hoeveelheid: Het aantal stuks wat je wilt laten CNC frezen

  • Afwerking: De benodigde afwerking die nodig of gewenst is

  • Materiaalsoort: De materiaalsoort die gefreesd moet worden

We bepalen aan de hand van deze factoren een transparant en concreet plan, en vertalen deze vervolgens in een vrijblijvende offerte. Hierin wordt de tijd vermeld die wij nodig hebben om jouw project uit te voeren. Het uurtarief wat wij hanteren ligt vast op €70,- per uur ex. BTW. Hieronder vallen de machine-uren en de arbeid-uren.

Opbouw van een offerte

Wij zijn transparant in de offertes die wij maken. We willen je een eerlijk en betrouwbare offerte geven die je kunt vergelijken met andere CNC freesfabrieken. Daarom vertellen we je hoe wij onze offerte opmaken, en waarom deze offerte zéér prijs-efficiënt is.

Digitale tekening

Alles begint met een digitale tekening. in 2D of 3D formaat analyseren wij je tekening, en zien we of er aanpassingen nodig zijn. We geven je advies met betrekking op je ontwerp. Dit is vrijblijvend en kost dus geen geld. Heb je hulp nodig bij het digitaliseren van je tekening? Daar kunnen we je ook mee helpen. 

Fusion 360 CAM simuleert de freestijd

Freestijd.jpg

In Autodesk Fusion 360 simuleren we vervolgens de freestijd die de machine nodig heeft om jouw project uit te voeren. We programmeren de freesbanen, bepalen de snelheid aan de hand van het benodigde freesgereedschap en het materiaal en bepalen het aantal stuks. Wij hebben door onze ervaring een exacte conversiewaarde weten te vinden, waardoor de gesimuleerde freestijd éxact overeenkomt met de daadwerkelijke freestijd in de praktijk. Zo weet je dus zeker dat onze machines zo efficient mogelijk benut worden, wat ten goede komt aan de kosten van het CNC frezen.

Nabewerking van het CNC freeswerk

Materiaalkosten

Hierna volgt de nabewerking. CNC frezen is een verspanende techniek. Dit betekend dat je bij materialen sporen achterlaat. Bij bijvoorbeeld hout zijn dit kleine chips en zogenoemde ''tabs'', bruggetjes die het hout aan de rest van het materiaal laat zitten. We bespreken van tevoren af of je het werk nabewerkt wilt hebben, en nemen deze uren mee in de offerte. We kunnen de volgende bewerkingen uitvoeren:

  • Het materiaal ontdoen van de tabs 

  • Materialen coaten en verlijmen

  • Schuren en polijsten 

  • Assemblage van verschillende onderdelen

Als laatste bepalen we de materiaalkosten. We hebben lijntjes met veel verschillende leveranciers van hout, kunststof en aluminium. We kopen vaak in bulk om de kosten laag te houden. Zo kunnen we een scherpe materiaalprijs leveren. Wil je zelf materiaal aanleveren? Dan kan dat natuurlijk ook. 

Neem contact op!

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem contact op en vraag een compleet vrijblijvende en gedetailleerde offerte ontvangt waar jij verder mee kunt!

bottom of page