top of page

CAMlab biedt workshops aan waar jij als ondernemer concreet verder mee kunt. Vakkundig en praktijkgericht. Niet lullen maar poetsen!

36603030_1406296896136743_46591740373001

CNC Frezen Cursus

CAMlab biedt CNC frees cursussen aan waar jij als ondernemer concreet verder mee kunt. Vakkundig en praktijkgericht. Niet lullen maar poetsen!

CURSUS CNC FREZEN ROTTERDAM 

Er kan momenteel niets worden gereserveerd

Wat?

De cursus CNC frezen basis  bestaat uit een drie uur durende kennismaking met de CNC wereld. We maken in deze workshop gebruik van het machinepark van CAMlab In drie uur maak je kennis met frezen, de mogelijkheden en beperkingen kennen van deze techniek en welke tools je nodig hebt om van een idee tot product te komen. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis om zelf aan de slag te kunnen met de CNC frees.

 

Voor wie?

De cursus CNC frezen is bedoeld voor iedereen die nieuw is in de wereld van het CNC frezen. Van hobbyisten tot aan ondernemers die een CNC freesmachine willen aanschaffen maar nog wat eerste ''Fingerspitzengefühl'' missen en eerst wat ervaring willen op doen. 

Voorkennis
Om aan deze cursus deel te nemen is geen specifieke voorkennis nodig. Kennis over vectorprogramma’s als illustrator is handig, maar is niet vereist. Easel is de de software waarmee we tijdens de cursus werken, dit programma wordt tijdens de cursus behandeld.

We behandelen de volgende machines:

•    Carvey CNC frees

•    Grote 3 assige portaalfrees (theorie)

Inhoud

De inhoud van de cursus zal ruwweg uit de volgende delen bestaan:


•    Uitleg CNC frezen
•    Behandelen van belangrijke parameters bij het CNC frezen. Denk aan Feedrate, Stepover, Bitjes, etc.
•    Mogelijkheden en beperkingen van verschillende soorten machines
•    CAM en Gcodes
•    Easel en zijn parameters
•    Voorbereid maken voor frezen
•    Frezen van een product

Resultaat

De deelnemers krijgen een ontwerp opdracht, die ze met behulp van de geleerde theorie in de praktijk gaan brengen. Aan het eind van de workshop gaat elke deelnemer met zijn/haar zelf CNC gefreesde product terug.

Tijdstip

De cursus CNC frezen worden gegeven van 18:30 tot 21:30

TESTIMONIALS

Best wel een steep learning curve, het CNC frezen, maar Niels sleept je er met grote inzet en enthousiasme doorheen en daarna kun je (met een beetje extra advies en nazorg :-)) lekker frezen!

Saar Snoek - Designer 

 

"Leuk, leerzaam en uitnodigend tot meer willen leren"

Edwin de Jong - CamperRepair BV

 

Heb een korte cursus gevolgd waar ik leerde middels Fusion 360 een ontwerp te maken en zelf uit te frezen met een CNC machine. Een erg nuttige cursus op de basics te verkennen.

Bas Hekking - Zelfs BV

 

Het was geweldig om in twee avonden te leren CNC-frezen! Niels weet alles en kan de basis goed uitleggen. Met een beetje ondersteuning kon ik een "open source" salontafel frezen die nu bij ons in de huiskamer staat.

Diderik van Wingerden - Think inno 

 

Zeer nuttig én betaalbaar. Goede begeleiding bij Fusion 360 en het frezen in de praktijk. De drempel was laag, waardoor het fijn was om te leren.

Rinke Baaima - Kunstenaar

 

De gewoon doen mentaliteit. Dat je je niet verliest in theorie, maar na 2 avonden zelf de machine bedienen en dus ook weggaat met iets dat men zelf heeft gefreest. Dat motiveert en maakt een relatief ingewikkelde maaktechniek toegankelijk/ laagdrempelig. 

Christoph Bellman  - Studio mgt

 

MEER WETEN?

bottom of page